perjantai 20. maaliskuuta 2015

Neulontaa

Muutama vuosi sitten kärsin tenniskyynärpäästä. Perinteiset kylmä- ym. hoidot eivät auttannet, enkä suostunut syömään pitkää kuuria tulehduskipulääkkeitä. Netissä hoitokeinoja etsiessäni törmäsin akupunktioon. Päätin, ettei se ota jos ei annakaan ja varasin ajan hoitoon. Ennen ensimmäistä käyntiä jännitti vähän. Mitä jos ne neulat sattuvat aivan kamalasti ? Kauhukertomuksiakin olin kuullut, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Hoitokokemus oli kuitenkin miellyttävä ja tämä asiakassuhde luottohoitajaani jatkuu yhä.

Olen käynyt akupunktiossa vaihtelevast; välillä kerran kahdessa viikossa tai kerran kuukaudessa. Pitempiä taukojakin on ollut. Viimeisen pituus oli lähes vuosi, kunnes vuoden alussa tunsin flunssan iskevän ja akupunktion jälleen kutsuvan. Huomiota ovat matkan varrella saaneet kipeän tenniskyynärpään lisäksi muun muassa vanha, välillä oireillut välilevynpullistuma selässäni, tulisen ruoan himoni ja jumissa ollut niskani. Hoitojen jälkeen on vaihtelevasti ollut väsynyt tai energinen olo. Niskan ja hartioiden hoidon jälkeen huimaava olo päässä tai stressinlaskuoperaation jälkeen ihana rauhallisuus.

Nykyisin, jos vaivana on jotain, mihin eivät kotikonstit auta, varaan ajan akupunktioon. Tai niin kuin ystävien keskuudessa hoitoa nimitetään: neulontaan. Enää en ylläty, kun hoitaja tilannetta kartoittaessaan osuu asian ytimeen ja kysyy: "Taidat nukkua huonosti ?" tai "Onko sinulla päänsärkyä ?"

Akupunktiossa ihmistä hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja oireisiin löytyy järjellinen syy. Osui ja upposi minuun kerta rytinällä vuosia sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti